04.09.2021

Jesienna owsianka z gruszką, brzoskwinią i malinami

Owsianka z gruszką, brzoskwinią i malinami

Składniki:

Płatki owsiane górskie (po 3 łyżki na osobę)

1 brzoskwinia

1 gruszka

1 banan

Migdały (około 10 sztuk na osobę)

Maliny do dekoracji

Wykonanie:

Tym razem wszystko zrobiłam na odwrót, a to dlatego, że część przepysznych, kupionych na naszym lokalnym targu gruszek i brzoskwiń lekko się obiła w drodze do domu i trzeba było szybko je zjeść.

Pokroiłam, wrzuciłam do rondelka razem z bananem i podgrzałam, a kiedy owoce zrobiły się gorące ubiłam je byle jak tłuczkiem do ziemniaków i do tej rzadkiej masy wyspałam płatki i dorzuciłam migdały.

Gdy płatki wchłonęły sok i stały się miękkie przełożyłam do misek, dodałam czekoladę gorzką, masło orzechowe i maliny.

Ta owsianka smakuje zupełnie inaczej, jest owocowa i lekko kwaskowata, bo płatki gotowały się w soku owocowym, jest też lżejsza niż gotowana na mleku. No i gruszki! Kto nie kocha gruszek?

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments